Категории игри

Най-нови игри от избрани категории

Потребителски профил

Пасианси

Пасиансите на компютъра имат предимство, което хората умело използват. Вместо да редят тестето с картите на масата, компютърът сам върши тази работа. Това разбира се пести време, а освен всичко друго пасиансите на компютъра предлагат възможност за проявяване на творчество.

    Много деца се научават да играят пасианси още от малка възраст. Така те запълват своето време, което много родители одобряват. Игрите с пасиански положително помагат много за мисловната дейност. Добрите геймъри в тази област стават след време истински експерти на пасиансите. Един от най-популярните такива е Solitare. Едва ли има човек, който да не го е играл. Този вид е много разпространен и е любим на много хора, независимо дали са млади и стари. Правилата му са изключително прости и лесни за усвояване. Колонките са седем, като първата е заета само от една карта. В следващата се поставя една обърната карта и една, която се вижда. В другите колонки броят на обърнатите карти се увеличава, като последната е от 6 обърнати и една с лице. Всички почитатели на този пасианс наистина го обичат, защото той има разтоварващ ефект.

Крайната цел на играта е да се подредят всички четири бои, като се почне от асото и се стигне до попа. Дори не се налага да  сваляте Solitare от различните сайтове за игри. Обикновено този вид пасианс го има на всеки компютър. Впрочем в повечето сайтове за игри действително има пасианси. Тази категория е любима на вероятно огромен брой хора. Ако не друго, то със сигурност повечето хора играят пасианси. Даже да не са запалени геймъри в дадена категория игри, те разцъкват пасианси през свободното си време. Това, че правилата на Solitare са прости и лесни, привлича още повече почитатели. Едва ли е преувеличено твърдението, че хората, играещи Solitare, са повече от феновете на белота и сантасето. Дори децата в детската градина могат да играят пасианс, защото доста от родителите им показват тази игра. Имайки я на компютъра си, вече няма да ви се налага да редите тестето с карти на масата и по този начин тя да не може да се използва в момента.

С лаптопа си можете да играете Solitare по всяко време и винаги, когато пожелаете. Още днес започнете да се усъвършенствате в тази област и наредете пасианса колкото може по-бързо. Много от геймърите, които са почитатели на Solitare, действително показват забележителни умения. За рекордно кратко време те успяват да наредят много пасианси. Можете истински да се забавлявате, като организирате турнири по Solitare с приятелите си. Удоволствията от играта не се изчерпват само с това. Пасиансът винаги помага за проявата на творческо мислене. В много случаи изглежда, че пасиансът няма да излезе. Но ако се поразмислите добре, вероятно ще откриете печелившия ход. Така че поставете рекорд по най-много подредени един след друг Solitare. Играта е много зарибяваща като доказателство за това е че много хора го играят в свободното си време. Освен това децата също са запалени.

    Друг много разпространен вид пасианс е Spider Solitare. Тук действително геймърите трябва доста да пораздвижат мисловните си процеси. Правилата му не са сложни, но изискват концентрация и съсредоточеност. И този пасианс го има в почтти всеки компютър, ето защо няма да ви се налага да го търсите в различните сайтове за игри. Spider Solitare има различни нива на трудност. За да станете обаче добри и в последното, най-трудно ниво, ще трябва да положите много усилия. Докато първото ниво се играе само с една боя, в последното влизат всичките четири. Ето защо е изключително трудно пасиансът да излезе. За да стане това, се изискват много усилия и мислене.

Много хора играят само първото ниво на Spider Solitare, защото то е за начинаещи и не изисква кой знае колко усилия. Целта на играта е да подредите всички колонки, като те се трупат в долния ляв ъгъл на вашия монитор. Първоначално разполагате с 10 колонки, като всяка от тях съдържа по четири обърнати карти и една, която е с лице. Целта е да съберете всички карти от боята, като започнете от попа и стигнете до асото. Освен това имате на разположение в долния десен ъгъл пет обърнати карти. При кликване на дадена от тях към всяка колонка автоматично се появява по още една карта. На тези карти се цъка, когато вече няма как да разкриете останалите обърнати карти. Разбира се, колкото повече успеете да обърнете, толкова по-добре. Добавянето на нови карти към колонките усложнява разкриването на другите карти. Това обаче има и своите предимства. Така например ако в една колонка имате картите от поп до девятка, а в друга от осмица до асо, можете да направите обща колонка, която автоматично се подрежда и дава точки. Така че Spider Solitare със сигурност ще ви донесе много емоции и забавления. Това е може би един от най-атрактивните и интересни пасианси. Особено интересно е последното ниво, но тъй като там играят и четирите бои, успешното подреждане на колонките отнема много време, поне за начинаещите.

Има геймъри, които постоянно разцъкват Spider Solitare и действително са добри в тази сфера. Минаването на нивата за тях не представлява никаква трудност. Ако и вие искате да станете добри играчи на Spider Solitare започнете да я играете без да се бавите. Много хора играят пасианс на лаптопите си, когато пътуват с влак или автобус. Това е безспорно доказателство, че пасиансите са предпочитани от много от тях. Вместо да гледат филм, те разцъкват Spider Solitare и вероятно не усещат кога минава пътуването. Тъй като този пасианс е свързан с креативност и мислене, със сигурност хората се отплесват и не поглеждат колко време минава, докато той приключи. Ето защо е много вероятно да пропътувате дестинациаята без да усетите кога е минало времето. Научаването на правилата на Spider Solitare и редовното му играене е развлечение, което не е за изпускане. Колкото повече играете, толкова повече ще се зарибите и няма да искате да станете от компютъра. Пасиансите винаги са привличали много геймъри и Spider Solitare има принос в тази насока.

    Като цяло всички игри с карти пасианси са много популярни. Трудно е да се определи кой от тях е любим на хората, защото всеки човек си има предпочитания. Едно обаче е сигурно: всички са играли пасианси, независимо дали на компютъра или на масата в хола. Впрочем в почти всеки дом има поне по две тестета с карти. Днес, когато пасиансите ги има в повечето сайтове за игри или даже на самия компютър, хората рядко отварят тестето. Но популярността на пасиансите винаги ще е голяма и няма изгледи това да се промени.

Игри с карти пасианси играят както деца, така и възрастни. И докато децата се научават на това още когато са малки, много от възрастните вероятно правят това с тяхна помощ. Все пак по тяхно време не е имало компютри, ето защо те не знаят как да си пуснат играта. Щом обаче го направят, те също се запалват изключително много по игри с карти пасианси. Вероятно дори понякога се карат с децата си затова кой да седне пред компютъра. Ето защо купуването на лаптоп е едва ли не задължително и така проблемът е решен. Игри с карти пасианси е изключително разпространена категория и повечето сайтове за онлайн игри я включват в съдържанието си. Посещенията, които тази категория постига, са много и това е всеки ден. Докато в много сайтове някои категории не са подбрани качествено, това води до слаба посещаемост. При пасиансите нещата стоят по точно обратния начин. Тъй като те са любими на малки и големи, пичитателите на игри с карти пасианси се увеличават непрекъснато. Това е сигурен белег, че пасиансите доставят много забавления. Прости и лесни за игра, те помагат за проява на креативност, съобразителност и концентрация. Те са много полезни в редица отношения и е за предпочитане децата да играят тях, вместо други категории, които невинаги оказват добър ефект върху тях.

Игри с карти пасианси ще видите на почти всеки компютър. Много малко са хората, които не редят пасианси. Впрочем това е основно занимание на много от тях в свободното им време. Този факт говори много в полза на пасиансите. Тъй като те винаги изискват мислене, това ги прави изключително интересни. Дори и да станете изключителен експерт в игри с карти пасианси, интересът ви към тях няма да спадне. Дори напротив, той ще се увеличи многократно, защото ще искате да играете на по-трудни нива. Тръпката наистина е голяма и подреждането на много пасианси е истинско предизвикателство. В доста случаи подреждането изглежда трудно, но ако се замислите добре, е много вероятно да намерите хода, който е печеливш. Ще видите, че даже и да не сте добри в началото, с течение на времето ще усвоите тънкостите на игри с карти пасианси и те ще станат любимата ви категория. Така когато имате свободно време, винаги ще можете да разцъквате пасианс за удоволствие. Въпреки че изискват съобразителност и концентрация, те не оказват натоварващо въздействие върху хората. Играейки ги, те всъщност се развличат и се чувстват ободрени. Ето защо непременно трябва да играете игри с карти пасианси когато можете и скоро ще разберете, че те не са загуба на време.

Прочети още...